Türk markası “AWOX” yerli klima üretecek - uzmanpara.milliyet.com.tr

Yüzde yüz yerli üretim stratejisi ve hedefi ile yoluna devam eden Can Holding, bünyesinde bulunan ‘AWOX’ markası ile bu anlamdaki atılımlarını sürdürüyor.

 

Marka’nın bundan önce faaliyete geçirdiği küçük ev aletleri ve elektronik aletler üretimine bir yenisi daha eklenerek, ‘AWOX ISITMA VE SOĞUTMA TEKNOLOJİLERİ’, fabrikanın tamamlanması ile faaliyete geçti. İlk etapta ısıtıcı soba, üfürmeli ayaklı ve radyatör olarak başlanan üretim süreci, ikinci etapta da Klima üretimi olarak devam edecek.

 

Konuyla ilgili görüşlerini belirten Tectone Yönetim Kurulu Başkanı Murat Can, Yatırımın Lüleburgaz’da 40 bin m2 arazi içinde 20 bin m2 kapalı alana kurulduğunu belirterek “Açılan fabrika şu an 100 kişi istihdam edecek kapasitede. Bu kademeli olarak süreç içerisinde 300 kişiye kadar çıkacak” dedi.

 

Sözlerini sürdüren Murat Can, “Yapılan yatırım şu ana kadar 70 milyon TL. Bu kademeli olarak 150 milyon TL’ye çıkartılacak.” ifadelerinde bulundu.

 

Isıtma - Soğutma sistemleri içinde ilk etap’ta Radyatör, Fanlı Isıtıcı Hotwind ve Infrared Isıtıcı üreteceklerini belirten Can, devamında Klima üretimine geçeceklerini belirtti.

 

Bu anlamda Türkiye’nin önemli bir potansiyel teşkil ettiğine değinen Can, “Bu konuda da yerli üretimi devreye sokmak istiyoruz. Ülkemizin gelişimi açısından üretim önemli bir faktör ve biz de bu konuda elimizden geleni yapmak istiyoruz” dedi.

 

Ürünlerin tasarımları ve testlerini kendi tesislerimizde gerçekleştiriyoruz diyen Murat Can, bunu önemine değinerek  “Kalıp ve patentlerimizle çok sayıda ürüne Türk Malı damgası vuruyoruz. Bir çok uluslararası sertifikasını da ülke ekonomisine kazandırarak ayrı bir katkı sağlıyoruz.” dedi.

 

Tectone firması ile elektronik ve küçük ev aletleri konusunda bundan önce yaptıkları atılımları hatırlatan Can, Türkiye’nin dış ticaret açığında önemli bir yer tutan elektronik ürün gamının yerli üretim ile aşılacağını, bu anlamda ‘Awox’ markası ile tüketiciyi hem yüksek teknoloji ile buluşturduklarını hem de ekonomide ithalata karşı ülke ekonomisine fayda sağladıklarını belirtti.

 

Yeni açılan fabrikayla birlikte de Isıtma ve Soğutma sistemleri alanında da yerli üretime katkı sağlayacaklarını belirten Murat Can, “Bu alanda da tüketiciyi kaliteli yerli ürünle buluşturmak istiyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız hem tüketiciye yeni alternatifler sunacak hem de ülkemiz ekonomisine katkıda bulunacaktır.”  dedi.

 

 

kaynak; http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem2/turk-markasi-awox-yerli-klima-uretecek/75000/75958/

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

İnternet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunabilmek için girmiş olduğunuz veriler K.V.K.K kapsamında kayıt edilmektedir. Detaylı bilgi almak için Aydınlatma Metnini inceleyebilirsiniz.