Ekonomiyi Canlandıracak Dev Hamle - milliyet.com.tr

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yeni bir istihdam seferberliği başlatıyoruz’’ çağrısının ardından, Can Holding bünyesindeki ‘’AWOX‘’ da düğmeye basarak, istihdamını arttırdı.

‘’AWOX’’ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Can, “Türkiye’nin en önemli organize sanayi bölgesi olan Çerkezköy’de 40 bin metrekare alanda üretim faaliyetini sürdürmekteydik, ancak üretim kapasitesini arttırmak için 15 bin metrekare ek üretim binası inşaatını tamamladık, üretim hatlarını kurarak faaliyete hazır hale getirdik. 300 yeni istihdamla yeni yatırımımız 70 milyon Türk lirasıdır” dedi.

 

‘’Kendi markalarımızla yerli üretim yapmalıyız ‘’

Can, ‘’Ülkemizde özellikle küçük ev aletleri pazarı incelendiğinde pazardaki oyuncuların ya üretici olduğu ya da pazarlama şirketi oldukları görülmektedir. Üreticiler genellikle fason çalışmakta olup marka oluşturmaktadırlar" derken, aynı zamanda, son alınan kararlar neticesinde bu tarz firmalarında üretim tesisleri kuracağının ve ülkemiz ekonomisine katkıda bulanarak bu sektörde ithalatı durdurarak, dünyaya ihracat yapabileceklerinin altını çizdi.

Can sözlerine şu şekilde devam etti: “Devletimizin, hükümetimizin sanayicilerimize sunduğu sonsuz olanaklar sayesinde ‘ürettiğimiz ürünleri teşvik ile artmış olan üretim gücümüzle ihracata döndük ve ülkemize döviz kazandırıcı katma değer yaratan ürünleri pazara arz etme şansını yakaladık”.

 

 

 

kaynak: http://www.milliyet.com.tr/ekonomiyi-canlandiracak-dev-hamle-istanbul-yerelhaber-1951323/

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

İnternet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunabilmek için girmiş olduğunuz veriler K.V.K.K kapsamında kayıt edilmektedir. Detaylı bilgi almak için Aydınlatma Metnini inceleyebilirsiniz.