Can Holding'den dünya markası olma yolunda önemli adım - cnnturk.com

50 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Can Holding bünyesinde bulunan ve teknoloji alanında faaliyet gösteren “TECTONE” firması, Güney Kore’de bulunan dünya çapındaki bir firma ile ortaklık görüşmesi yapıyor.

 

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Tectone Yönetim Kurulu Başkanı Murat Can, “ Can Holding olarak bu güne değin bir çok atılım yaptık.  Enerji, turizm, sağlık ve inşaat alanlarında yaptığımız hizmet ve çalışmalar dışında elektronik ve küçük ev aletleri konusunda da dünya pazarına oynuyoruz. Bu anlamda ülkemiz ekonomisine  yepyeni bir katma değer sağlayacak önemli bir girişimde bulunarak Güney Kore’de bulunan dünya çapındaki bir firma ile ortaklık görüşmeleri yapıyoruz.” İfadelerinde bulundu.

 

“AWOX” markası ile  “Küçük Ev Aletleri” ve teknoloji ürünlerini  yüksek teknoloji ile buluşturduklarını bununla da ekonomide ithalat yarasına merhem olduklarını belirten Murat Can. “Üretim ve pazar payımızla Türkiye’nin ilk 5’i içine girmeyi başardık.” şeklinde konuştu. 100’de yüz yerli üretim stratejisi ile elektroniğe Türk Malı damgasını vurduklarını belirten Murat Can, “AWOX” markası ile telefon, tablet ve bilgisayar ekranı üretmenin yanında yüzde yüz Türk malı televizyon üretmektedir.

 

“Yatırımlarımız sürüyor”

 

Sözlerine devam eden Murat Can, “ Bu alanda şimdiye kadar bir çok yatırım yaptık, 40 bin m2 olan üretim hattımıza 15 bin m2 ek üretim hattı ekledik. Bunun yanı sıra devletimizin ‘İstihdam Seferberliği’ne katılım sağlayarak  300 yeni istihdam sağladık. Şimdi ise yepyeni bir hizmet ve gelişen global dünyanın güçlü bir oyuncusu olma hedefimiz için Güney Kore’li büyük bir firma ile ortaklık görüşmelerimiz devam ediyor. Elektronik ve Küçük Ev Aletleri alanında yapılacak bu ortaklıkta üretim tamamıyla Türkiye’de, Can Holding’e ait Çerkezköy’deki teknoloji tesislerinde gerçekleşecek, bu da dünya piyasasında yer edinme adına bize ve ülkemize önemli bir katma değer sağlayacak; Ana temamız dünya oyuncusu olmak” dedi.

 

Bu alandaki yatırımlarıyla, Tüketici elektroniği ve Küçük Ev Aletleri konusunda yıllık 8 milyon adet üretim kapasitesine ulaşarak Türkiye’nin devleri arasına girmeyi başardıklarını dile getiren Can, “Bütün tasarımlarımızı ve testlerimizi kendimiz yapıyoruz. Uluslar arası bir çok sertifikamızla da güven veriyoruz. Şimdi ise bu ortaklıkla adımlarımızı büyüterek devam edeceğiz” diyerek dünya çapında marka olma yolunda geleceğe yönelik vizyonlarını ifade etti.

 

 

kaynak; http://www.cnnturk.com/ekonomi/sirketler/can-holdingden-dunya-markasi-olma-yolunda-onemli-adim
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

İnternet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunabilmek için girmiş olduğunuz veriler K.V.K.K kapsamında kayıt edilmektedir. Detaylı bilgi almak için Aydınlatma Metnini inceleyebilirsiniz.